
Lastensuojelu
Lastensuojelussa järjestetään lapselle ja perheelle tukea silloin, kun peruspalvelujen tuki ei riitä. Lapsen suojelun kannalta tarpeelliset lastensuojelun avohuollon tukitoimet järjestetään yhteistyössä lapsen, perheen ja lapsen verkostojen kanssa. Tukitoimien tarkoituksena on vahvistaa lapsen ja perheen toimintakykyä lapsen omassa kasvuympäristössä.
Mitä on lastensuojelu?
- Lasten oikeuksien turvaaminen: Lastensuojelun tärkein tehtävä on varmistaa, että jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen kehitykseen ja erityiseen suojeluun.
- Tukea perheille: Lastensuojelu tarjoaa tukea perheille, joissa on huoli lapsen tai perheen hyvinvoinnista. Tavoitteena on auttaa perhettä löytämään ratkaisut, jotka parantavat lapsen elämäntilannetta.
- Suunnitelmallinen työ: Lastensuojelu ei ole vain kriisitilanteissa toimiva palvelu, vaan yhdessä perheen kanssa tehtävää työtä, jossa tuetaan lasten ja perheiden hyvinvointia.
Lue lisää:
Lastensuojelu
Lastensuojelu ei ole vain kriisitilanteissa toimiva palvelu, vaan suunnitelmallista työtä, jossa tuetaan lasten ja perheiden hyvinvointia.
Milloin lastensuojeluun otetaan yhteyttä?
- Huoli lapsen hyvinvoinnista: Jos epäilee, että lapsi ei saa tarvitsemaansa huolenpitoa tai suojelua, on tärkeää ottaa yhteyttä lastensuojeluun.
- Muutokset lapsen käyttäytymisessä: Jos huomaat lapsen käytöksessä huolestuttavia asioita kuten syrjänvetäytymistä, aggressiivisuutta, päihteidenkäyttöä tai muutoin huolestuttavia oireita, kannattaa selvittää tilanteen syitä.
- Perheessä on vaikeuksia: Esimerkiksi vanhempien mielenterveys- ja päihdeongelmat, sairastuminen tai taloudelliset vaikeudet voivat vaikuttaa lapsen hyvinvointiin.
Miten lastensuojelu toimii?
- Luottamuksellisuus: Lastensuojelutyö on luottamuksellista ja työntekijöillä on salassapitovelvollisuus.
- Lapsen tarpeet edellä: Lastensuojelussa tehdään aina yksilöllinen arvio lapsen ja perheen tuen ja avun tarpeista.
- Avohuolto: Lastensuojelussa palveluihin kuuluvat esimerkiksi perhetyö, tukihenkilötoiminta ja muut avohuollon tukitoimenpiteet.
- Sijoitus: Sijoitus on aina viimesijainen keino auttaa lasta, sijoitus voi olla avohuollonsijoitus, kiireellinen sijoitus tai huostaanotto.

Palvelut
Hakuehdoilla löytyi 34 tulosta
ABC-vanhemmuusryhmässä saat tietoa 3–12-vuotiaan lapsesi kehityksestä ja vanhemmuudesta sekä vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevilta.
Adoptioneuvonta on tarkoitettu vanhemmille, jotka harkisevat lapsen adoptoimista tai oman lapsensa antamista adoptiolapseksi.
Aikuiskaveritoiminnan kautta on mahdollista saada lapselle tai nuorelle vapaaehtoinen aikuiskaveri.
Ammatillisella tukihenkilötoiminnalla tuetaan sosiaalihuoltolain mukaisessa asiakkuudessa tai lastensuojelun asiakkaina olevia lapsia ja nuoria.
Ankkuritoiminta kohdistuu varhaisessa vaiheessa nuorten hyvinvoinnin edistämiseen ja rikosten ennalta ehkäisemiseen.
Kotipalvelu on hoivaa ja huolenpitoa, asukkaan tukemista arjessa ja hänen oman toimintakykynsä vahvistamista. Palveluun voi sisältyä mm. aterioita.
Voitte alle 18-vuotiaan vanhempina sopia erotessanne yhteisen lapsenne elatuksesta.
Kun vanhempina eroatte toisistanne, voitte sopia lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta. Lastenvalvoja antaa tietoa vaihtoehdoista.
Etkö löytänyt etsimääsi? Palveluhaku