Siirry sisältöön

Porin kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

Varhaiskasvatus vuorohoitopäiväkodissa on tarkoitettu vanhempien vuorotyöstä tai opiskelusta johtuviin tarpeisiin. Vuorohoidolla tarkoitetaan illalla, yöllä ja viikonloppuina annettavaa varhaiskasvatusta. Lasten hoitoajat perustuvat vanhempien työvuoroihin tai opiskeluaikoihin.

Porissa on kaksi päiväkotia, joissa annetaan vuorohoitoa. Päiväkoti Veturitallissa tarjotaan varhaiskasvatusta ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Lisäksi Päiväkoti Pörriäisessä on laajennettu aukioloaika arkisin ma-pe klo 5.30–22.30.

Maksullisuus: Palvelu on maksullinen

Kunnallisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksut määräytyvät prosenttiosuutena perheen bruttotuloista. Maksuun vaikuttavat perheen koko, tulot ja lapsen hoitoaika. Maksujen määräytymisestä on tietoa tarkemmin varhaiskasvatuksen nettisivuilla.

Alue: Pori
Palvelun kieli: Suomi

Toimi näin

Vuorohoitoon haetaan sähköisellä varhaiskasvatuksen hakemuksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Vanhempien vuorotyöstä tai opiskelusta johtuviin tarpeisiin illalla, yöllä ja/tai viikonloppuina.

Yhteystiedot

verkkoasiointi

Varhaiskasvatuspalvelut

Porin kaupungin verkkosivujen Varhaiskasvatuspalvelut-sivulta löytyvät seuraavat sähköisen asioinnin palvelut ja lomakkeet:

  • Hoitoaikailmoitukset / Edlevo
  • Uudet asiakkaat / hakemus
  • Nykyiset asiakkaat -päätökset / tulotiedot / hakemus
  • Esiopetuksen kuljetushakemus
  • Muistutus varhaiskasvatuksen toiminnasta / huoltajan lomake
  • Päiväkotien huoneistoanomukset
puhelinasiointi

Varhaiskasvatuksen kerhotoimintaan ilmoittautuminen

Voit tehdä lapsellesi hakemuksen varhaiskasvatukseen, esiopetukseen, avoimeen päiväkotiin, palvelusetelipäiväkotiin tai yksityisten koulujen iltapäivätoimintaan. Lisäksi voit hakea lapsellesi siirtoa toiseen varhaiskasvatuspaikkaan tai irtisanoa nykyisen paikan.

Voit tehdä asioinnin kautta hakemuksen seuraaviin palveluihin;

  • Palvelusetelihakemus
  • Varhaiskasvatushakemus
  • Avoimen päiväkodin hakemus
  • Arvio varhaiskasvatusmaksusta
  • Esiopetukseen ilmoittautuminen
  • Hakemus yksityisten koulujen iltapäivätoimintaan
Varhaiskasvatuksen puhelinneuvonta
+358 2 623 4350
Palveluajat
Varhaiskasvatuksen puhelinneuvonta
Ma–pe 09:00–11:00
puhelinasiointi

Varhaiskasvatuksen palvelunumero

Varhaiskasvatuksella edistetään suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti lasten tasapainoista kasvua, kehitystä ja oppimista. Toiminta perustuu kasvatushenkilöstön ja vanhempien yhteistyöhön, jossa lapsen vanhemmat ja varhaiskasvatuksen henkilökunta sitoutuvat toimimaan yhdessä lapsen kasvun, kehityksen ja oppimisen prosessien tukemisessa.

Varhaiskasvatuspalveluja toteutetaan päiväkodeissa, perhepäivähoidossa sekä avoimissa varhaiskasvatuspalveluissa. Avoimet varhaiskasvatuspalvelut (avointen päiväkotien ryhmät ja perhekerhot) on tarkoitettu perheille, joilla ei ole tarvetta varsinaiseen hoitopaikkaan.

Varhaiskasvatusta järjestetään osa- tai kokoaikaisena sekä vuorohoitona. Osapäivähoitoa on korkeintaan neljä tuntia päivässä kestävä varhaiskasvatus.
Varhaiskasvatuspalveluja järjestetään sekä kunnallisina että yksityisinä. Päiväkodeissa on ryhmiä sekä alle 3-vuotiaille että yli 3-vuotiaille lapsille.

varhaiskasvatuksen palvelunumero
+358 2 623 4350
Palveluajat
Porin kaupungin varhaiskasvatuksen palvelunumero
Ma–pe 09:00–11:00
palvelupaikka

Päiväkoti Pörriäinen

Päiväkoti Pörriäisessä on laajennettu aukioloaika arkisin.

Käyntitiedot

Toejoenpuistikko 3
28200 Pori
Päiväkodin johtaja
+358 44 701 9785
Palveluajat
Ma–pe 05:30–22:30
palvelupaikka

Päiväkoti Veturitalli

Päiväkoti Veturitalli on Porin kaupungin varhaiskasvatuksen palvelu.

Käyntitiedot

Pölkkyruohonpolku 1
28120 Pori
lisätietoja

Erityisvarhaiskasvatuksen verkkosivu

Porin kaupungin erityisvarhaiskasvatuksen verkkosivu.

lisätietoja

Ruokailu varhaiskasvatuksessa ja kouluissa

Perusopetuslain mukaan opetukseen osallistuvalle on annettava jokaisena työpäivänä tarkoituksenmukaisesti järjestetty ja ohjattu, täysipainoinen maksuton ateria. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan antamien suositusten mukaan kouluruokailu tarjoaa kolmanneksen päivittäisestä ravinnon tarpeesta.

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Varhaiskasvatus- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Tarvittaessa erityisruokavaliota koskevia tarkennuksia ja lisätietoja voi toimittaa suoraan koulun keittiölle. Mikäli erityisruokavaliota noudattava oppilas ei osallistu tiettynä ajanjaksona, esimerkiksi loman vuoksi, kouluruokailuun, huoltajaa pyydetään ilmoittamaan asiasta koulun keittiöön.

lisätietoja

Varhaiskasvatuksen kerhotoiminta

Avoimissa päiväkodeissa järjestetään maksutonta toimintaa kotihoidossa oleville 2-5 -vuotiaille lapsille. Lisäksi yksiköissä on myös perhekerhoja, joihin osallistuvat vanhempi ja lapsi/lapset yhdessä.

Avoimessa päiväkodissa lapsella on mahdollisuus tutustua ikäisiinsä lapsiin ja solmia kaverisuhteita. Lapsi oppii toimimaan ryhmässä. Hän voi harjoitella sosiaalisia taitoja sekä sisällä että ulkona tapahtuvan leikkitoiminnan myötä. Lapsi saa uusia kokemuksia ja virikkeitä kasvunsa ja kehityksensä tueksi. Lisäksi avoimissa päiväkodeissa voidaan järjestää yhteisiä tapahtumia ja retkiä, joihin voi osallistua vanhemman ja sisarusten kanssa.

Avointen päiväkotien ryhmät tarjoavat kevyemmän vaihtoehdon koko- tai osa-aikaiselle varhaiskasvatukselle. Kotihoidossa olevalla lapsella on mahdollisuus osallistua ohjattuun toimintaan lapsiryhmässä.

Toiminnan keskeisiä tavoitteita ovat sosiaalisten taitojen opetteleminen ja myönteisten kokemusten saaminen sekä itsestä että ryhmässä toimimisesta. Ryhmien toiminnalla tuetaan lapsen itsetunnon kehittymistä ja itsenäistymistä sekä perheitä kasvatustyössä. Ryhmissä työskentelevät varhaiskasvatuksen opettaja ja lastenhoitaja.

Toiminta on osaviikkoista ja osapäiväistä. Päivittäinen toiminta-aika on korkeintaan kolme tuntia. Toimintaan osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidontukeen. Avoimessa päiväkodissa ei tarjota aterioita vaan lapset syövät päivän aikana omat eväät.

lisätietoja

Varhaiskasvatusmaksujen verkkosivu

Varhaiskasvatusmaksujen verkkosivu, josta löytyvät varhaiskasvatusmaksujen määräytymisperusteet ja maksujen perusteena olevia tuloja koskevat määräykset. Ne sisältyvät lakiin ja asetukseen varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista.